Rondleiding Amsterdam Oost

Rondleiding Amsterdam Oost

Stadswandeling groepsuitje

mail Reserveer Online

Wilde u altijd al eens onder de zeespiegel fietsen? Die kans geven wij u in Watergraafsmeer, met de garantie dat u droge voeten houdt! Boven uw hoofd loopt de Ringvaart, die het drooggelegde meer in stand . Ooit stonden hier de lusttuinen en buitens van en voor de rijke Amsterdammers.
Dierentuin Artis ligt middenin een 19e eeuw villawijk, met om de hoek de Hortus Botanicus en de 17e eeuwse Portugese synagoge, die nog steeds tot de grootste ter wereld behoort. Hier komt het Joodse verleden van Amsterdam naar boven, dat zijn dieptepunt vond tijdens de Duitse bezetting (1940-45).
We rijden langs het langste pakhuizencomplex van Europa, gebouwd in opdracht van koning Willem I, die met de 300 meter lange loodsen Amsterdam weer aantrekkelijk wilde maken als stapelhaven. De loodsen en de verderop gelegen Oranje kazernes, werden omgetoverd tot woningen.
Een van de stille getuigen van het koloniaal verleden van Amsterdam is het Tropenmuseum. In het hieraan grenzende Oosterpark, kunnen we toegeven aan zadelpijn en krakende knieën en genieten van de stadse natuur.

Rondleiding Amsterdam is de website voor uw:
high tea amsterdam oost